duminică, 26 septembrie 2010

| | |

Să vorbim cu îngerii în viaţa cotidiană

angel05.jpg
În anumite momente din viaţa noastră suntem însoţiţi, pe lângă îngerul păzitor, şi de alţi îngeri. Îndeosebi în anumite faze ale dezvoltării noastre, în copilărie, de pildă, când este nevoie de o intervenţie continuă, sau în diferite împrejurări în care avem nevoie de ghidarea unor îngeri cu atribuţii specifice.

Îngerii se află printre noi într-un număr nelimitat şi nici o fiinţă, nici o realitate obiectivă, materială, nici o manifestare spirituală nu scapă de asistenţa lor perseverentă. Cei care au avut privilegiul de a comunica cu ei afirmă cu toţii că există îngeri care au sarcina de a proteja familia, îngeri care îi alină şi îi susţin pe cei bolnavi, îngeri care ne ajută să devenim conştienţi de starea noastră de sănătate pentru a o îmbunătăţi şi preveni îmbolnăvirile, îngeri care ne susţin în dialogul cu membrii familiei, dar şi cu ceilalţi oameni, îngeri care veghează asupra expresiei noastre artistice, îngeri ai naturii, etc.

În viaţa de fiecare zi avem nevoie de încredere, optimism, bucurie, armonie şi pace. Or, ştim că ritmul vieţii moderne şi condiţionările exterioare, multe dintre ele create de noi înşine, ne determină să pierdem din vedere propriile obiective şi să lăsăm dezordinea şi confuzia să ne invadeze. Dacă dorim, îngerii pot să ne ofere un ajutor eficace pentru a ne regăsi direcţia şi buna dispoziţie. Putem să le cerem ajutorul în momente în care trebuie să facem faţă unor probleme personale sau când greutăţile vieţii par insuportabile. Le putem cere să ne asiste în treburile cotidiene, fiind astfel mereu pregătiţi să le ascultăm sugestiile care ne vor ajuta să ne îmbunătăţim calitatea vieţii şi să devenim mai senini. Nu există limite pentru ceea ce îngerii ar putea să realizeze, singura condiţie fiind aceea ca solicitarea noastră să fie făcută din puritatea inimii şi nu din interese egoiste.

Îngerii sunt capabili de o înţelegere profundă, ei cunoscând bine străfundurile sufletului uman şi, în marea lor înţelepciune, privesc şi acceptă slăbiciunile noastre ca pe nişte obstacole inevitabile pe parcursul existenţei omeneşti. Prin urmare, nu trebuie să ne simţim stânjeniţi faţă de ei pentru toate imperfecţiunile noastre pe care ni le-am "expune" într-un dialog sincer cu ei, căci îngerii ne cunosc infinit mai bine decât ne cunoaştem noi înşine.

Un înger adoră să renască un zâmbet pe chipul nostru, căci el ştie că o atitudine sănătoasă, calmă şi pozitivă este primul pas spre schimbare şi transformare. Ei ne pot ajuta să dobândim o atitudine diferită despre lumea în care trăim şi să percepem într-un mod mai conştient legătura care există între ceea ce suntem noi şi acţiunile noastre. Aşadar, să ne aducem aminte tot timpul că aceste ajutoare sunt posibile şi că îngerii sunt gata să ne asigure ceea ce solicităm, dar cu condiţia ca cererile noastre să nu fie dictate de interese pur materiale.

Câteodată, anumite evenimente care ne apar ca fiind nedrepte pot fi considerate, dacă reflectăm cu puţină atenţie la sensul lor, ca elemente de schimbare. Suntem tentaţi să ţinem cont de ceea ce este aparent şi observăm în final că ceea ce am considerasem iniţial ca fiind dramatic nu era decât o experienţă transformatoare care a avut menirea să ne facă să evoluăm.

Îngerii sunt întotdeauna alături de noi, dar au nevoie de sinceritatea şi încrederea noastră. Nu trebuie decât să ne gândim la ei, să-i invităm să ne fie alături, să le percepem prezenţa şi să le adresăm rugăciuni. Asta înseamnă, înainte de toate, să le rezervăm un loc în inima noastră, să fim pregătiţi să-i auzim şi să le urmăm sugestiile şi sfaturile, să ne ferim să dăm la o parte ceea ce nu ne place, acceptând doar ceea ce convine mai mult modului nostru obişnuit de a fi şi de a acţiona. Să învăţăm să fim sinceri, modeşti, deschişi spre noi perspective, fără a avea pretenţia de a "şti" ceea ce este mai bine pentru noi. Dacă vom avea această atitudine vom avea numai de câştigat. Iar dacă vom dezvolta în noi încrederea şi acceptarea, relaţiile noastre cu ceilalţi vor fi mai armonioase, vom învăţa să apreciem aspectele pozitive ale lucrurilor zilnice fără a le subestima pe cele mai neplăcute, devenind astfel mai echilibraţi şi mai optimişti. Comportându-ne în felul acesta, vom resimţi şi o stare de bine fizic. Fără îndoială, o stare de spirit pozitivă nu poate avea decât efecte pozitive asupra sănătăţii noastre.

Această invitaţie de aprofundare a cunoaşterii de sine prin comunicarea liniştită cu sufletul nostru ne este adresată constant. Dacă am fi conştienţi că fiecare dintre noi este compus în egală măsură din elemente psihice şi fizice, căutarea armoniei interioare ar fi mult uşurată. O stare sufletească negativă este una din cauzele cele mai frecvente ale îmbolnăvirilor şi fiecare poate observa că, din când în când, suferă de aceleaşi boli. Ori, adevăratele maladii care ne afectează sunt de fapt orgoliul, vanitatea, intoleranţa, instabilitatea, teama şi egoismul. Fiecare dintre aceste defecte sfârşesc prin a ne crea neplăceri, un sentiment de conflict şi dizarmonie interioară care, în cele din urmă, se reflectă într-o maladie de tip somatic.

În concluzie, organele nu sunt afectate întâmplător : problemele care se manifestă sunt strâns legate de tulburările spirituale de care suferim. Un proces de vindecare profund şi adevărat este cel care implică vindecarea sufletească : reechilibrându-ne personalitatea vom putea să diminuăm, chiar să eliminăm suferinţele fizice. În această primenire a fiinţei, putem recurge cu toată încrederea la ajutorul îngerilor. Când ne simţim cuprinşi de tensiuni şi nelinişti, să avem încredere în sfaturile binefăcătoare ale îngerilor. Dimineaţa, înainte de a fi absorbiţi de vârtejul activităţilor cotidiene şi seara, când oboseala ne copleşeşte şi ne simţim goi, putem să ne adresăm îngerului păzitor şi să-l rugăm să ne ajute să redăm sufletului nostru pacea şi seninătatea. Îngerii pot face multe pentru noi. Este suficient să le invocăm ajutorul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu